Mijn favorieten

Uw huis verkopen met hulp van de NVM-makelaar

 

 

U wilt uw woning verkopen, maar u weet niet goed hoe u dit moet aanpakken? Voor de succesvolle verkoop van uw woning bent u bij een NVM-makelaar aan het juiste adres. Hij is altijd op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen. Daardoor kan hij u in een vrijblijvend gesprek van advies voorzien.

De NVM-verkoopmakelaar behartigt alleen úw belang. Daarbij spreekt u ook samen af welke vergoeding daar tegenover staat. Door duidelijke afspraken te maken, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Kijk voor het dichtstbijzijnde kantoor bij ‘Vind uw NVM-makelaar’ op de website nvm.nl.
 
Het is belangrijk dat u een goede prijs voor uw woning vraagt. Niet te laag, maar ook niet te hoog. Daarom komt uw NVM-verkoopmakelaar eerst bij u thuis om de woning te inspecteren. Hij let dan onder andere op de ligging en de technische staat van uw woning.

Daarnaast vraagt hij aan u welke gebreken of andere bijzondere aspecten uw woning heeft die de koopprijs negatief kunnen beïnvloeden. U kunt daar - indien u dat niet meldt - door de koper achteraf op aangesproken worden. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert de NVM-makelaar verder de marktprijzen van vergelijkbare woningen in de omgeving.

Op basis van al deze informatie kan hij u uiteindelijk prima adviseren over de prijs waar u het meest bij gebaat bent: een realistische vraagprijs. Afhankelijk van uw wensen en budget stelt uw NVM-verkoopmakelaar een uitgekiend publiciteitsplan op waarbij geadverteerd kan worden in diverse media.


Groot en uitgebreid op funda.nl

De NVM-verkoopmakelaar meldt uw woning direct aan bij de NVM-database voor woonobjecten. Deze database is aangesloten op het NVM-netwerk. Hierdoor worden automatisch alle NVM-verkoopmakelaars meteen op de hoogte gesteld van uw aanbod.
Uw woning wordt ook automatisch groot en uitgebreid met alle kenmerken op funda.nl geplaatst.
 
Uw NVM-verkoopmakelaar coördineert en begeleidt de bezichtigingen. Hij is de contactpersoon voor kandidaat-kopers. Zij kunnen bij hem terecht met al hun vragen.
 
Voor de onderhandelingen kunt u ook vertrouwen op uw NVM-verkoopmakelaar. Door zijn ervaring weet hij niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Met name als er meerdere bieders zijn, voorkomt uw NVM-verkoopmakelaar dat u (kostbare) fouten maakt. Daarom stelt hij samen met u vooraf vast welke biedingstactiek u het best kunt volgen.


Voorkomen van verrassingen

Wanneer u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Schroom niet uw makelaar nadere uitleg te vragen als iets u niet duidelijk is. Uw NVM-verkoopmakelaar informeert u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaarden die erin staan.
 
De ondertekende koopakte en alle relevante stukken gaan naar de notaris. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Een aantal dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening.

Controleer altijd samen met uw NVM-verkoopmakelaar of de gegevens hierop kloppen. Houd er daarnaast rekening mee dat de koper het recht heeft vóór levering uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Op de dag van levering gaat u met uw NVM-verkoopmakelaar naar de notaris. U bent officieel geen eigenaar meer van de woning wanneer u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster.
 
 
De rol van de NVM-makelaar bij het verkoopproces:
 
 • behartigen van belangen van de verkoper
 • inspectie van de woning
 • controle van de marktprijzen in de omgeving van de woning
 • advies over een realistische vraagprijs
 • opstellen van een uitgekiend publiciteitsplan
 • plaatsing van de woning in de uitgebreide NVM-database en op funda.nl
 • verzorgen tegen geringe kosten van interieur- en tuinadvies
 • coördineren en begeleiden van de bezichtigingen
 • voeren van de onderhandelingen over de verkoop
 • verstrekken van informatie over uw rechten en plichten bij de koopovereenkomst
 • controleren van de leveringsakte en de nota van afrekening
 
 
Tips voor een succesvolle bezichtiging van de woning:
 
 • zorg dan dat uw woning er netjes bij staat
 • verhelp kleine mankementen
 • zorg daarnaast dat de tuin er uitnodigend uitziet
 • houd er rekening mee dat bezoekers achter alle deuren willen kijken
 • vraag uw NVM-verkoopmakelaar om de bezichtigingswijzer. Hierin staan praktische tips om uw huis beter tot zijn recht te laten komen bij bezichtigingen 


Interactieve presentatie 


Het begint met een goede woningpresentatie. Uw huis moet snel vindbaar zijn en ‘eruit springen’. Hoe we dat doen? Via onder meer You Tube filmpjes en de juiste foto's. Uw woning verschijnt op onze site en het landelijke www.funda.nl. We zijn actief op social media, zoals twitter en facebook. Als NVM-makelaar heeft Eelman & Adviseurs een groot netwerk. Elk kantoor dat bij de NVM is aangesloten, kan uw woning tippen binnen haar klantenkring.


Deskundige begeleiding


Eelman & Adviseurs begeleidt het complete verkooptraject. We regelen de bezichtigingen en voeren onderhandelingen. Alle stappen, tot en met de notariële overdracht, zijn bij ons in deskundige handen. Uiteraard overleggen wij regelmatig, zodat u met een goed gevoel uw woning verkoopt.